Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ!

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ: « ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ».
ΜΗ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Ή ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
Λίγο πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και οι εξελίξεις στις υποψηφιότητες ανέβασαν το ενδιαφέρον των πολιτών. Οι διεργασίες των κομμάτων και των ανεξάρτητων συνδυασμών είχαν και θετικά αποτελέσματα στη Ναύπακτο, όπως το ξεκαθάρισμα του τοπίου και την απομάκρυνση άπαξ δια παντός, όλων σχεδόν των υπευθύνων για την κατάντια της πόλης την τελευταία δεκαετία.
Αίσθηση προκαλεί η λάθος τακτική του ΠΑΣΟΚ στην επιλογή υποψηφίων δημάρχων, με κεντρικό συμπέρασμα την έλλειψη σοβαρών στελεχών στον κομματικό μηχανισμό και στην απαξίωση των βουλευτών που όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο τους στις εξελίξεις του χρίσματος.
Ενώ η κυβέρνηση διατυμπανίζει την ανάγκη για θυσίες του λαού και για αλλαγές σε όλες τις πλευρές της οικονομικής , πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, εμείς οι πολίτες διαπιστώνουμε ότι ο κομματικός μηχανισμός, πολλοί βουλευτές και οι υπεύθυνοι σε κυβερνητικές θέσεις, δεν μπορούν να μοιράσουν δύο γαϊδουριών άχυρο. Τη στιγμή που εκθειάζεται ο Καλλικράτης ως μεταρρύθμιση με μεγάλη εθνική σημασία, το κυβερνών κόμμα είναι ανεπαρκές στην επιλογή υποψηφίων και στη συσπείρωση του πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ, ώστε να τους εκλέξει κιόλας. Διερωτάται ο απλός ψηφοφόρος, πως θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα εθνικά – οικονομικά προβλήματα της χώρας, τη στιγμή που δεν μπορούν να διαχειριστούν πιο απλά θέματα, όπως η επιλογή υποψηφίων δημάρχων στη Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και αλλού.
Βέβαια η κατάσταση αυτή δίνει μια άλλη προοπτική και ελπίδα, να ξυπνήσει ο λαός και να εκλέξει ανεξάρτητους υποψηφίους που έχουν γνώση της νέας κατάστασης που δημιουργεί ο Καλλικράτης , ικανούς , αδιάφθορους και με όραμα για τον τόπο τους. Χωρίς τα βαρίδια του κομματικού συμφέροντος και των σκοπιμοτήτων, με συνεργάτες από όλους τους πολιτικού χώρους, μπορούν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι να εργαστούν προς όφελος του πολίτη, ώστε να πάψει η φαυλοκρατία, το ρουσφέτι, η οικονομική ανέχεια και η κοινωνική σαπίλα που μας έχουν φέρει σε απελπισία.