Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

Μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία ανάδειξης της Δημοτικής Αρχής της πόλη μας και τώρα μπαίνει ένα και μόνο δίλημμα Μπουλές ή Παπαθανάσης;
Οι Ναυπάκτιοι δεν χρειάζεται να κάνουν πολύπλοκες αναλύσεις και πολυδαίδαλους συνειρμούς.
Η απόφασή τους δεν μπορεί να είναι όμοια με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις όπου οι Δήμαρχοι αναδείχτηκαν όχι με γνώμονα την αξιοσύνη τους, αλλά με βάση τις προσωπικές στρατηγικές, την εκδίκηση, το οικονομικό όφελος και τα πιο ταπεινά ανθρώπινα ένστικτα των κομματαρχών της Ναυπάκτου. Αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος Ναυπάκτου να είναι σήμερα ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των δημοτών του.
Δεν μπορεί το Δήμαρχο να τον εκλέξει η εκδικητική μανία αντιπαλευόμενων Πασόκων και Νεοδημοκρατών που βρέθηκαν σε διαφορετικές παρατάξεις την πρώτη Κυριακή, ούτε οι απελπισμένοι άνεργοι που τους υπόσχονται δουλειά , ούτε οι ταλαίπωροι τσιγγάνοι με ένα εικοσάρικο. Κάποιοι θα επιλέξουν τον χειρότερο γιατί μέσα από το μπάχαλο έχουν λόγο ύπαρξης.
Οι πολίτες αντιλαμβανόμενοι το ρόλο που θα παίξει ο Καλλικρατικός Δήμος στο αυριανό βιοτικό τους επίπεδο και στο μέλλον των παιδιών τους θα πρέπει να ψηφίσουν με κριτήριο την ικανότητα των δύο ανδρών για την διοίκηση του Δήμου και την δυνατότητά τους να συμβάλουν στην άμβλυνση των προβλημάτων τους που έχουν ενταθεί από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
Σε ένα Δήμο με μεγάλα οικονομικά προβλήματα , με οργανωτικές αδυναμίες και με υπερχρεωμένα νομικά πρόσωπα δεν μπορεί τα κριτήριά μας για την επιλογή Δημάρχου να είναι τα μικροσυμφέροντά μας, αλλά να καταλάβουμε ότι το προσωπικό μας συμφέρον περνά μέσα από το γενικό συμφέρον και την προκοπή του τόπου μας. Η επιπόλαια απόφαση των δημοτών θ α οδηγήσει σε μεγάλη κρίση και σε λίγα χρόνια θα λέμε τα ίδια που λέμε σήμερα για τον ΟΣΕ .
Η κατάσταση δεν μοιάζει με τις καταστάσεις προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων όπου είχαμε την ψευδαίσθηση ενός καλού οικονομικά περιβάλλοντος που θα συντηρούσε και θα στήριζε το Δήμο. Τώρα κάθε ανοησία μας θα πληρωθεί με τεράστιο κόστος.