Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ξέρουμε ότι οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι της υπερβολής. Εκθειάζουμε Αμερικάνους , Γερμανούς , Ιάπωνες και χαρακτηρίζουμε με ταπεινωτικές εκφράσεις τη χώρα μας και τους συμπατριώτες μας. Ιδιαίτερα σε εποχές σαν κι αυτή που περνάμε σήμερα , κατεξευτελιζόμαστε.
Μετά την τραγωδία της Ιαπωνίας βλέπουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Θα μου πεις εκεί τους χτύπησε η φύση. Ναι αλλά τώρα αποκαλύπτονται και στοιχεία που δεν τιμούν καθόλου την οργάνωση αυτού του κράτους, που ως τώρα το θεωρούσαμε «ιδανικό». Δεν καταστράφηκαν από το σεισμό, αφού τα παθήματα του παρελθόντος τους οδήγησαν σε αντισεισμικές κατασκευές, αλλά καταστράφηκαν από το Τσουνάμι και πιο πολύ από τα πυρηνικά τους εργοστάσια.
Το Τσουνάμι έπνιξε πάνω από 80 χιλιάδες άτομα, επειδή οι ειδικοί προειδοποίησαν τον κόσμο για 3 μέτρα τσουνάμι και αυτό ήταν πάνω από 10 μέτρα. Λάθος εκτίμηση, με εκατόμβη θυμάτων.
Το πιο σοβαρό είναι η πυρηνική καταστροφή που θα τους στοιχίσει ανυπολόγιστα, τώρα και στο μέλλον, αφού η ζημιά δεν θα είναι μόνο οικονομική αλλά στην υγεία και τη ζωή ενός ολόκληρου λαού και ολόκληρου του κόσμου.
Αυτό που κατάλαβα μετά τα τελευταία γεγονότα είναι ότι το «οικονομικό θαύμα» της Ιαπωνίας στηρίχτηκε στην πυρηνική ενέργεια και μάλιστα η Ιαπωνία είναι από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες εταιρείες πυρηνικών εργοστασίων στον κόσμο. Μέσα από τις συζητήσεις επιστημόνων στα μέσα ενημέρωσης, μαθαίνουμε ότι οι Ιάπωνες επιστήμονες και πολιτικοί είχαν αποκρύψει ή αλλοιώσει στο παρελθόν στοιχεία για πυρηνικά ατυχήματα και αυτό διαψεύδει τα περί άλλου προηγμένου πολιτιστικού επιπέδου των Ιαπώνων διότι εμείς μπορεί να δώσαμε ψεύτικα στοιχεία στη Ευρωπαϊκή Ένωση(αποδείχτηκε τελικά ότι τα γνώριζαν τα πραγματικά στοιχεία), αλλά αν το σκεφτείς, δεν είναι το ίδιο με τον πυρηνικό κίνδυνο! Η πυρηνική ενέργεια ικανοποίησε την οικονομική τους επιδίωξη, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του τελικού απολογισμού. Ας αναλογιστούμε που μπορεί να οδηγήσει η ασυδοσία του Κεφαλαίου, που μπροστά στο οικονομικό όφελος, μπορεί να θυσιάσει ένα λαό ή και την ανθρωπότητα. Τώρα οι Ιάπωνες βλέπουν το υποτιθέμενο οικονομικό θαύμα να γίνεται θηλιά στο λαιμό τους και στο λαιμό των παιδιών τους. Χωρίς τα πυρηνικά τους εργοστάσια δεν έχουν παραγωγή, δεν έχουν ρεύμα, αλλά το χειρότερο είναι ο τρόμος που προκαλεί ο αργός θάνατος της ραδιενέργειας.
Οι Ιάπωνες πλουτοκράτες θα πάρουν τα λεφτά τους και θα αράξουν στα θέρετρα της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά ο Ιαπωνικός λαός που έζησε πρώτος τον τρόμο της ατομικής βόμβας, ξαναζεί τον ίδιο εφιάλτη. Ο φόβος , ο τρόμος και ο πανικός του Ιάπωνα δεν πληρώνεται με όλα τα δολάρια του κόσμου.
Τα παραπάνω δεν τα λέω για να δικαιολογήσω τα δικά μας μειονεκτήματα που μας έφεραν στην οικονομική μας χρεοκοπία, αλλά για να δείξω ότι και οι ισχυροί αυτού του κόσμου έχουν το «σαράκι τους» και οι δικές τους ασύδοτες ενέργειες που στοχεύουν στο οικονομικό κέρδος, μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή ολόκληρο τον πλανήτη και όχι μια χώρα.
Τέλος η κοινή γνώμη ας μην υιοθετεί άκριτα τα πρότυπα του επιτυχημένου Γερμανού ή Ιάπωνα, που έντεχνα μας παρουσιάζουν .