Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΧΥΤΑ ΑΔΡΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ
Σήμερα 11-3-2011 οι κάτοικοι των Δυτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ναυπακτίας και ο Σύλλογος «Πολίτες εν δράσει» πραγματοποίησαν γενική συνέλευση προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενόψει ημερίδας που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή την Δευτέρα στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα με θέμα τα ΧΥΤΑ Αδρανών.
Οι κάτοικοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ως τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής δείχνουν ότι έχει επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης με τους κατοίκους αφού έχει πάρει τις τελικές της αποφάσεις για την εγκατάσταση του Χυτά Αδρανών στα Δυτικά χωρίς ουσιαστικά να τους ρωτήσει αν θέλουν ή όχι την εγκατάσταση.
Οι κάτοικοι δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να υπερασπίσουν τον τόπο τους με κάθε μέσο που θα απαιτηθεί. Έγιναν προτάσεις για δυναμικές ενέργειες αλλά και κάποιες ακραίες σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επιλέξει να εμείνει με μοναδικό γνώμονα το οικονομικό μέρος του έργου.
Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ενώ σήμερα δεν υπάρχει στην ουσία σύννομη και επίκαιρη μελέτη, ενώ υπάρχουν σοβαροί λόγοι που καθιστούν την τοποθεσία που έχει επιλεγεί ως μη κατάλληλη , ενώ το σύνολο σχεδόν των κατοίκων είναι αντίθετοι και μάλιστα σε περιοχές που η παράταξη Μπουλέ είχε σημαντική εκλογική δύναμη, εντούτοις ο Δήμαρχος και το Περιβάλλον του δεν ακούνε κουβέντα . Άραγε ποιός είναι ο λόγος που επιμένει;
Οι κάτοικοι αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά στο μέλλον και σαν πρώτη κίνηση θα συγκεντρωθούν μπροστά στη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα στις 12-3-12 και ώρα 16.30΄. Το μέλλον θα είναι δύσκολο για κάποιους που νομίζουν ότι οι Δυτικοί είναι «κατώτεροι».