Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο.Τ.Α
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ - ΔΩΡΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στις 14 Απρίλη 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.30΄ έως 15.00΄ θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας , εκπροσώπων της Νομαρχιακής ΑΔΕΔΥ και Ελεγκτικής Επιτροπής.
Είναι σημαντικό θέμα η συμμετοχή των Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία αυτή, ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας διέρχεται μια σοβαρή οικονομική- κοινωνική- πολιτική κρίση και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και στους Ο.Τ.Α χάνουν μέρος των εισοδημάτων τους, κινδυνεύουν οι εργασιακές τους σχέσεις και δυσφημίζονται ως μέρος του προβλήματος της χώρας, από κέντρα που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση , έχουν πλουτίσει κλέβοντας το κράτος και τώρα δημιουργούν έντεχνα αντιπαλότητες μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών κατηγοριών και επαγγελμάτων για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Τα προβλήματα των Υπαλλήλων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας είναι οξυμένα και σε επίπεδο δήμων και θα πρέπει να αγωνιστούν συντονισμένα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και των εισοδημάτων τους όπως και την ανάπτυξη των υπηρεσιών που εργάζονται, ώστε να είναι υπερήφανοι για τους Δήμους που ανήκουν. Τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους είναι το κτιριακό -συνθήκες εργασίας, τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων (και για τις επαγγελματικές ασθένειες) στην καθαριότητα – Ηλεκτροφωτισμό, η αμοιβή των απασχολούμενων υπερωριακά και σε αργίες κ.ά
Στις εκλογές αυτές συμμετέχει ο Συνδυασμός «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» με υποψήφιους τους:
1. Δημητρόπουλο Βασίλειο.
2. Κατσούρη (Ξάνθη) Θεοδώρα.
3. Κυρίτση Βασίλειο
4. Μίχο Περικλή.
5. Πανουργιά Ηλία.
6. Παπακωστόπουλο Δημήτρη.
7. Ράπτη Ιωάννα
8. Φουσέκη Βασίλειο.
9. Χριστογιάννη Δημήτρη.

Ζητούμε την ψήφο των συναδέλφων μας και δίνουμε την υπόσχεση ν΄ αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, υπεράσπιση των εισοδημάτων μας, καταξίωση του κλάδου μας με αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες, συμπαράσταση των συναδέλφων μας σε κάθε υπηρεσιακό τους πρόβλημα, συμμετοχή του συλλόγου μας στην κοινωνική και οικονομική της πόλης μας.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ ΚΑΙ ΨΑΝΗΣ

Τη Δευτέρα 11-4-11 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα «Διατύπωση γνώμης για την επιμήκυνση της χρονικής περιόδου του κλεισίματος των παραλιών Γριμπόβου- Ψανής».
Τα μέλη της επιτροπής εξέθεσαν τις απόψεις τους με επιχειρήματα και επιβεβαίωσαν για δεύτερη φορά ότι η επιτροπή μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο μας.
Οι φορείς και τα άτομα που απαρτίζουν την επιτροπή είδαν τα πράγματα από την πλευρά τους και εξέφρασαν διάφορες απόψεις. Κοινή ήταν η αγωνία για την Τουριστική – Οικονομική Ανάπτυξη τη πόλης και τη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων . Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ανάπτυξής της και η διαχείρισή του πολύ σοβαρή υπόθεση.
Εκτός από ένα μέλος της Επιτροπής που τάχτηκε υπέρ της ελεύθερης κίνησης των οχημάτων όλο το χρόνο, μεγάλο μέρος των μελών όπως οι επαγγελματοβιοτέχτες και οι καταστηματάρχες τάχθηκε υπέρ την ρύθμισης που υπήρχε μέχρι σήμερα, για κλείσιμο των παραλιών την Καλοκαιρινή περίοδο και ένα μεγάλο μέρος τάχτηκε υπέρ της επιμήκυνσης της χρονικής περιόδου. Ακούστηκαν και απόψεις υπέρ του κλεισίματος των παραλιών όλο το χρόνο μετά από μια συνολική μελέτη που θα αφορά την ανάπτυξη ολόκληρης της πόλης. Έγινε ιδιαίτερη επισήμανση για την ασφάλεια των επισκεπτών των παραλιών με γρήγορη πρόσβαση ασθενοφόρων και οχημάτων της πυροσβεστικής και αστυνομίας.
Είναι γεγονός ότι οι παραλίες της Ναυπάκτου συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των Τουριστών και Επισκεπτών της πόλης μας και αποτελούν σήμερα το χώρο περιπάτου και ξεκούρασης των κατοίκων της. Η κίνηση των οχημάτων σ΄ αυτές δημιουργούν προβλήματα για τις περιόδους αιχμής, όπως το Καλοκαίρι , Χριστούγεννα και Πάσχα . Η απαγόρευση της κίνησης οχημάτων είναι παράγοντας αναβάθμισης του χώρου, αλλά υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν αν θέλουμε να έρχονται τουρίστες και οι κάτοικοι της πόλης να κάνουν τα μπάνια τους και να απολαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών από τα καταστήματα των παραλιών μας. Αυτά τα προβλήματα είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης και στις δύο παραλίες ( ιδιαίτερα για την Ψανή που δεν υπάρχει πρόσβαση για τους ξένους) και οι καθαρές θάλασσες λόγω της υποψίας για μόλυνση του Γριμπόβου που διώχνει τους ίδιους του Ναυπάκτιους τη στιγμή που θέλουμε τουρισμό.
Το θέμα της απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων στις παραλίες δεν θα πρέπει ν΄ αποτελεί ταμπού γιατί όπου σχεδιάστηκε η τουριστική ανάπτυξη πόλεων, οι πεζοδρομήσεις ήταν το βασικό στοιχείο . Θυμάμαι τις μεγάλες αντιδράσεις των καταστηματαρχών όταν γινόταν η Πεζοδρόμηση της οδού Ερμού στην Αθήνα και το φόβο ότι θα καταστραφούν! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό τελικά, με θεαματική αύξηση της δουλειάς τους και των εισοδημάτων τους.
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δρομολογήσει τον κοινωνικό σχεδιασμό της πόλης μας και να εντάξει το ζήτημα στην ευρύτερη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα αντικατοπτρίζει την ανάγκη της αρμονικής και συντονισμένης συμπόρευσης οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναπτυξιακών στόχων. Η τουριστική- Οικονομική ανάπτυξή μας θα βασιστεί στην οργάνωση των παραλιών μας αλλά στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης δράσης που θα περιλαμβάνει πολεοδομικά ζητήματα , το κυκλοφοριακό , την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, τη διαφημιστική προβολή, την πληροφόρηση, τους παιδότοπους, τους κοινόχρηστους χώρους κ.ά.
Επειδή η συνολική αντιμετώπιση του θέματος απαιτεί και χρόνο και χρήμα (και δεν υπάρχει σάλιο) θα πρέπει να πράξουμε οτιδήποτε είναι ανέξοδο και σύντομο. Άποψή μου είναι ότι η περίοδος από 1η Ιουνίου έως τέλος Οκτωβρίου θα ήταν μια άμεση λύση. Σ΄ αυτή τη λύση νομίζω ότι ισορροπούν και οι απόψεις της επιτροπής διαβούλευσης.