Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑΣ.
Ο Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, στις 14-6-2011, απέστειλε στους Βουλευτές των Νομών Αιτωλ/νίας και Φωκίδας την παρακάτω επιστολή:
"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑΣ.

Εν όψει των αποφάσεων που πρόκειται να λάβει το Ελληνικό Κοινοβούλιο για το περίφημο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή το λεγόμενο νέο μνημόνιο σας επισημαίνουμε ότι:
1. Η Κυβέρνηση υπερέβη την εντολή που πήρε από τη Βουλή για να εκπροσωπήσει το Ελληνικό δημόσιο κατά την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, παραιτήθηκε για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους απ’ όλες τις ασυλίες που συνδέονται με την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και αφορούν τόσο την ίδια, όσο και την περιουσία της, χωρίς να ψηφιστεί από τη βουλή των Ελλήνων.
2.Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδώσει τα υποσχόμενα, ενώ έχουν φέρει τον Ελληνικό Λαό σε απελπιστική οικονομική κατάσταση. Κατόπιν των ανωτέρω αντιλαμβανόμαστε ότι η Χώρα μας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές , οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.
3.Στις εκλογές της 4/10/2009 δεν ειπώθηκε η αλήθεια για το τι θα συμβεί μετά τις εκλογές . Με ψεύτικες υποσχέσεις εξαπατήθηκαν οι ψηφοφόροι και υφαρπάχθηκε η ψήφος τους. Η σημερινή βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να ψηφίζει κανένα μνημόνιο.
3.Μέχρι σήμερα κανένας υπεύθυνος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν τιμωρήθηκε, κανένας φοροφυγάς δεν πλήρωσε, κανένας πολιτικός δεν λογοδότησε στη δικαιοσύνη, αλλά καλείται ο απλός εργαζόμενος να πληρώσει για όλα.
4.Αυτοί που για πολλά χρόνια θησαυρίζουν σε βάρος του Ελληνικού λαού, είναι οι ίδιοι που σήμερα εκβιάζουν αυτό το λαό.
5.Πίσω από αυτή τη αόρατη δύναμη των λεγόμενων «αγορών» των παγκόσμιων τοκογλύφων, βρίσκονται οι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α, που από χρόνια υλοποιούν το σχέδιο για αποδυνάμωση και υποδούλωση των λαών του κόσμου στο χρήμα.
6. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστον δέκα χρόνων έχουν εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Ευθύνες έχουν και όλα τα μικρότερα κόμματα που δεν πληροφόρησαν τον Ελληνικό λαό για την κατάσταση.

Κοι Βουλευτές, σήμερα δεν εκπροσωπείτε κανέναν και δεν μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις για εμάς. Κάθε απόφασή σας υπέρ ενός νέου μνημονίου δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο για την διαβίωση του λαού και της κοινωνικής συνοχής , αλλά και σοβαρό εθνικό κίνδυνο για ξεπούλημα της χώρας και την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ."