Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

«ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ»

Τελευταία γίνεται προσπάθεια από τους Ευρωπαίους «εταίρους μας» την κυβέρνησή μας και τα μέσα ενημέρωσης, να ξεπεράσουμε τα «ταμπού μας». Εννοούν το δικαίωμα για εργασία, την αμοιβή μας, το ωράριο εργασίας, τις διακοπές, το δικαίωμα για σύνταξη όταν ακόμη θα ζούμε, την προστασία της υγείας μας , την παιδεία και πολλά άλλα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν τους δύο τελευταίους αιώνες. Στα «ταμπού» που πρέπει να ξεπεράσουμε εντάσσουν μέρος ή το σύνολο της εθνικής μας κυριαρχίας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όλα αυτά θα πρέπει να τα χάσουμε, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να είμαστε μέλος της Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι αν απομακρυνθούμε από την ΟΝΕ και πάμε στη δραχμή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, θα είναι μεγάλη η ζημιά για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και το χρηματοπιστωτικό σύστημά μας! Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω πως μια χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να έχει πιο ακριβό νόμισμα από τις Η.Π.Α και να αναμένει οικονομική ανάπτυξη με ανταγωνιστικά προϊόντα.
Τα επιχειρήματα υπέρ του Ευρώ αναρωτιέμαι ποιους θα πείσουν; Τους ανέργους της χώρας μας που πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο; Το τριάντα ίσως και παραπάνω τοις εκατό των νέων που δεν έχουν δουλειά και προοπτική; Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ζουν την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό μέσα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα; Τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα που βλέπουν το φάσμα την φτώχειας και της ανεργίας να έρχεται; Τους αγρότες που έχει εξευτελισθεί η παραγωγή τους; Τους οικοδόμους που δεν χτυπάνε σκεπάρνι; Τους φοιτητές που δεν έχουν προοπτική; Όλοι αυτοί μετά την ένταξή μας στο Ευρώ έζησαν τον «Παράδεισο» και τώρα θα τον χάσουν;
Αυτοί που «γονάτισαν» ευρωπαϊκούς λαούς, είναι οι ίδιοι που τους εκμεταλλεύονται τώρα ως δανειστές, οι ίδιοι που σπέρνουν με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν το φόβο και την ανασφάλεια . Όταν όμως οι λαοί συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν (αφού τα χάσανε όλα) θα δώσουν την απάντηση και θα είναι ηχηρή!
Ειδικά σε ότι αφορά τη χώρα μας αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, σε λίγο δεν θα την απειλεί η οικονομική κατάρρευση, αλλά η εθνική κατάρρευση. Είναι «ταμπού» η εθνική κυριαρχία, η εθνική υπερηφάνεια και η δημοκρατία;