Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!

Μετά την λειτουργία της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και την παράδοση των εργοταξιακών χώρων στο Ελληνικό Δημόσιο, το ΥΠΕΧΩΔΕ(οχι η ΚΕΔ που έχει την διαχείριση των χώρων) παραχώρησε για χρήση στην εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε έκταση 2.000 μ2.
Η εταιρεία με το ΑDM/PP/0245/2010/29.06.10 έγγραφό της, ζήτησε από την ΚΕΔ την παράταση της παραχώρησης.
Για την έκταση των 270 στρεμμάτων περίπου, που είναι το σύνολο των χώρων έχει υπογραφεί Προγραμματική Συμφωνία της ΚΕΔ με την Κοινοπραξία "Γέφυρες Ανάπτυξης", που την αποτελούν ο Δήμος Αντιρρίου, η Νομαρχιακή Αυτ/ση Αιτωλ/νίας και η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, για την αξιοποίησή τους με διεθνή διαγωνισμό.
Η ΚΕΔ απάντησε με το από 14-10-2010 έγγραφο στο αίτημα της εταιρείας ως εξής:
"Κύριοι,
Όπως σας έχουμε και παλαιότερα ενημερώσει, μετά την ολοκλήρωση της Γέφυρας, η ευρύτερη έκταση των εργοταξιακών χώρων του έργου, περιήλθε στην διαχειριστική αρμοδιότητα της ΚΕΔ, ως Δημόσιο Ακίνητο ΑΒΚ 314.
Γνωρίζετε ότι το ακίνητο αυτό, λόγω θέσης, μεγέθους και δυνατοτήτων, έχει ιδιαίτερη σημασία για την τοπική κοινωνία, την ευρύτερη περιοχή και το Ελληνικό Δημόσιο.
Εκ τούτου, η ΚΕΔ, έχει υπογράψει Προγραμματική Συμφωνία με Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ακινήτου. Η εν λόγω έκταση, έχει ήδη μελετηθεί πολεοδομικά και οικονομοτεχνικά.
Απαντώντας στο αίτημα σας για παράταση παραχώρησης, η οποία έγινε στο
παρελθόν από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι από την ΚΕΔ, για δική σας αποκλειστική
χρήση, τμήματος περίπου 2.000 μ2 του ακινήτου, σας γνωρίζουμε ότι αυτό θα εξετασθεί από το νέο Δ.Σ., που πρόσφατα ορίσθηκε στην Εταιρεία μας.
Για την εξέταση του αιτήματός σας θα ληφθεί υπ΄ όψιν η κατάσταση που διαμορφώνεται από ενδεχόμενη παραμονή σας στον συγκεκριμένο χώρο, στην ευρύτερη έκταση του ακινήτου, που σχεδιάζεται να προσελκύσει ευρύ κοινό και δραστηριότητες. Όπως έχουμε επισημάνει, πρέπει να εξασφαλισθεί ότι τυχόν παραμονή σας επί του αιτουμένου τμήματος, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την αξιοποίηση της υπόλοιπης έκτασης και τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες.
Πέραν από το αίτημα παράτασης παραχώρησης για περίοδο δύο ετών και την δέσμευση σας για απόδοση του χώρου εντός τεσσάρων μηνών από την ανακήρυξη του Οριστικού Αναδόχου του Διαγωνισμού Αξιοποίησης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε, εάν μετά την διετία δεν θα έχετε ανάγκη πλέον χρήσης της έκτασης ή ενδεχομένως να χρειασθεί να χωροθετηθούν αυτοί οι βοηθητικοί χώροι σε άλλο σημείο.
Στην διάθεση σας για περαιτέρω πληροφόρηση και διευκρινίσεις."

Ως πολίτης ρωτάω
1. Με τι αντάλλαγμα παραχωρήθηκε για χρήση το ακίνητο των 2.000 τ.μ στην εταιρεία "Γέφυρα" ;
2. Με ποιά διαδικασία παραχωρήθηκε το ακίνητο;
3. Γιατί παρακάμφθηκε η ΚΕΔ από το ΥΠΕΧΩΔΕ;
4. Μήπως επιβραβεύεται η εταιρεία για το ύψος του εισιτηρίου διέλευσης της Γέφυρας;
5. Θα μπορούσε το ΥΠΕΧΩΔΕ να παραχωρήσει σε οποιονδήποτε Έλληνα Επιχειρηματία αντίστοιχη περιουσία του με τους ίδιους όρους;
Με την ευκαιρία θα ήθελα να μάθω γιατί ενώ η κυβέρνηση καθημερινά μας βομβαρδίζει με επιχειρήματα δικαιολόγησης των σκληρών οικονομικών μέτρων για το λαό, πως δικαιολογεί την μεγάλη καθυστέρηση στην αξιοποίηση αυτής της περιουσίας του, που μετά από διεθνή διαγωνισμό, θα απέδιδε μια μεγάλη επένδυση με σοβαρές επιδράσεις στην "ανάπτυξη" που είναι και το ζητούμενο.
Κύριοι Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας πως τα οικονομικά μέτρα ελήφθησαν αυτόματα και αυτή η ευκαιρία ανάπτυξης μένει ανεκμετάλλευτη; Αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα δεν προχωράει παρ΄ όλο που η Κοινοπραξία "Γέφυρες Ανάπτυξης" έχει κάνει αξιέπαινες προσπάθειες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου