Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Η Εκλογή του Γιάννη Μπουλέ το Δήμο της Ναυπάκτου φέρνει νέα ελπίδα για την πορεία αυτού του τόπου, μετά από συνεχείς απογοητεύσεις των Ναυπάκτιων από τους προηγούμενους Δημάρχους που εξελέγησαν από "Καραμπόλες" και όχι από τη βούληση των πολιτών.
Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε μια "σφαλιάρα" στο πολιτικό κατεστημένο της Ναυπάκτου.
Συγκεκριμένα:1.Εξαφάνισε τα πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος "Στρατηγούς", "Λοχαγούς" και κάθε λογής "Γκόρτσους" των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων.
2.Έδωσε προοδευτική λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αριστερών δυνάμεων να επιλέξουν κάποιο άξιο και αποδεκτό υποψήφιο Δήμαρχο.
3.Έδωσε μήνυμα σε υποψηφίους τύπου Καρακώστα ότι ο λαός θέλει πράξεις και όχι λόγια.
4.Έδωσε μήνυμα ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία ,με αξίες ήθος και συγκρότηση, ώστε να υπηρετούν το θεσμό της Αυτ/σης αποτελεσματικά

Οι προσδοκίες που δημιουργούνται από την εκλογή Μπουλέ είναι μεγάλες λόγω των σοβαρών τοπικών προβλημάτων και των υποχρεώσεων που δημιουργεί ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Για να ασκηθούν οι παλιές και οι νέες αρμοδιότητες του νέου Δήμου θα πρέπει άμεσα να σχεδιαστούν τα απαραίτητα βήματα, να αξιολογηθούν και να τοποθετηθούν σε θέσεις του Δήμου οι αξιότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι και να στρατευτούν πολίτες που έχουν ειδικές γνώσεις και εμπειρία για όπου αυτά απαιτούνται.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο Δήμος είναι το "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ", αφενός λόγω της κατάστασης των σημερινών Δήμων και αφετέρου λόγω της κατάστασης στο κράτος.
Κανένα όραμα δεν πραγματοποιείται χωρίς χρήμα. Η οργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου είναι πρώτη προτεραιότητα
Ένα σοβαρό θέμα είναι η αξιοποίηση του προσωπικού. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε κάθε επιχείρηση το σπουδαιότερο μέσο παραγωγής είναι το "ανθρώπινο κεφάλαιο".Οι Δημοτικοί άρχοντες συνήθως δεν έχουν σπουδάσει διοίκηση προσωπικού, αλλά πολλές φορές δεν έχουν την εμπειρία ενός καλού επιχειρηματία με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούν το προσωπικό τους. Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει επιστημονικό προσωπικό και άλλο ικανό και έμπειρο προσωπικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή.

Το στοίχημα είναι τα χθεσινά χειροκροτήματα να κρατήσουν για τα επόμενα 3,5 χρόνια και όλοι μαζί, πολίτες, υπάλληλοι του Δήμου και Δημοτικοί Άρχοντες να έχουν προσφέρει κάτι στον τόπο τους και στην υστεροφημία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου