Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Στο Δήμο Ναυπακτίας οι πολίτες έζησαν τις διαδικασίες μη εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και αντιλήφθηκαν πως σκέφτονται οι αρχηγοί των παρατάξεων και που οδηγούν τους συμβούλους που ελέγχουν (πολλοί απ΄ αυτούς έχουν άποψη αλλά δεν θέλουν να φανούν ότι δημιουργούν από τώρα προβλήματα).
Η διαδικασία μπορεί να τέλειωσε, αλλά έχει και ουρά. Εννοώ ότι για την πλειοψηφία δεν βλέπω κανένα κέρδος (εκ του αποτελέσματος) αλλά τους πρώτους τριγμούς.

Αν η επιλογή Αγγελόπουλου δικαιωνόταν θα ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά τώρα δημιουργούνται προβλήματα, πέρα από την απουσία ενός σημαντικού θεσμού.
Αφού η πλειοψηφία αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εξωπαραταξιακό(με την έννοια του στενού πυρήνα στελεχών) υποψήφιο, χωρίς να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση, γιατί να μην επέλεγε υποψήφιο που είχε δώσει μεγάλη μάχη και μάλιστα η παροχή υπηρεσιών στην παράταξη προεκλογικά του στοίχισε και την εκλογή του;

Το επιχείρημα για την μη στήριξη ατόμου που έδωσε την εκλογική μάχη (ήταν υποψήφιος) θα έστεκε, αν η δημοτική αρχή είχε ως πρώτο στόχο την εκλογή Συμπαραστάτη και ακολουθούσε άλλη στρατηγική που θα έδινε κοινά αποδεκτό Συμπαραστάτη από το Συμβούλιο .

Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά αν δεχτούμε και την περίπτωση ο παραταξιακός υποψήφιος να είχε εξασφαλίσει και τις απαραίτητες δύο ψήφους της αντιπολίτευσης που θα του έδιναν την εκλογή του(κάτι ξέρω).

Αν η Δημοτική Αρχή υποστήριζε «δικό της» υποψήφιο στην πρώτη εκλογή και έπαιρνε τους 16 ψήφους, θα μπορούσε στη δεύτερη εκλογή να αποσύρει την υποψηφιότητα και να προτείνει τον κ. Αγγελόπουλο ως υπερπαραταξιακό υποψήφιο, βάζοντας την αντιπολίτευση στο «καναβάτσο».
Τώρα δεν εξελέγη συμπαραστάτης, αλλά μπαίνει και η αμφιβολία σε κάθε υποστηρικτή της πλειοψηφίας, σύμβουλο ή άλλο, για το ποια θα είναι η δική του τύχη και ποια υποστήριξη θα έχει από τους «συναγωνιστές» όταν κάπου απαιτηθεί….

Για την αντιπολίτευση, με την εδραιωμένη πεποίθηση ότι ανεξάρτητα της κοινωνικής ζημίας, τα λάθη των κυβερνώντων οδηγούν στην «πτώση του ώριμου φρούτου», δεν κόπτονται για τη λύση τέτοιων θεμάτων.

Εξακολουθώ να ψάχνω τα κέρδη και τις ζημιές, γιατί θα έρθουν και πιο δύσκολες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου