Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

“Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.”
Frank Borman, 1928, Αμερικανός αστροναύτης
Είναι πρωτοφανής η οικονομική τρομοκρατία που τα τελευταία χρόνια έχει απλωθεί πάνω από την Ευρώπη και ολόκληρο τον οικονομικά αναπτυγμένο κόσμο. Το φάσμα της οικονομικής χρεοκοπίας εξελίσσεται σε θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων εργαζομένων που εκβιάζονται από τις κυβερνήσεις, προκειμένου αμαχητί να παραδώσουν όσα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα κέρδισαν οι παλαιότεροι, με αγώνες και θυσίες. Είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι των ανθρώπων που ελέγχουν το διεθνές κεφάλαιο, οι οποίοι για χρόνια κάνουν την προεργασία τους μέσω των Μ.Μ.Ε, των Σχολίων, των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των αστικών κομμάτων και κάθε φορέα που κοινωνικοποιεί τους νέους. Η νεοαστική κουλτούρα ολόκληρου του «ανεπτυγμένου» κόσμου αποτέλεσε το υπόβαθρο και η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική των κυβερνήσεων, αποτέλεσε το μέσο της υποδούλωσης των λαών στο διεθνές κεφάλαιο.
Όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη στα πλαίσια της πλήρους απελευθέρωσης των οικονομιών έδωσαν τη δυνατότητα στις Τράπεζες να εφαρμόζουν ασύδοτη πολιτική, χορηγώντας χαμηλότοκα δάνεια χωρίς διασφάλιση με αποτέλεσμα το πλαστικό χρήμα να μην έχει καμιά αντιστοιχία με τις παραγωγικές δυνατότητες των λαών. Έτσι βύθισαν τις κρατικές οικονομίες στα χρέη και στα ελλείμματα. Όχι τυχαία, αλλά εσκεμμένα για να απομυζούν τους λαούς αυτοί που τους υπερχρέωσαν. Πολιτικοί και παράγοντες της αγοράς βυθισμένοι στη διαφθορά και την κονόμα, απώλεσαν την εθνική τους συνείδηση και εξαγοράστηκαν από τα κέντρα οικονομικού ελέγχου της παγκόσμιας οικονομίας.
Να έρθουμε και στο Ελληνικό Θαύμα! Μας είπαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πανάκια για όλα τα προβλήματα, εθνικά και οικονομικά και με ενθουσιασμό αποδεχτήκαμε την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, η χώρα μας χρεοκόπησε. Τώρα η χώρα είναι σε υποτέλεια και το χειρότερο είναι ότι αυτό το λέει η πολιτική μας εξουσία!
Για να εξιλεωθούν οι πολιτικοί μας άρχοντες και να καλύψουν τα ατοπήματα τους και την προδοσία τους για την χώρα, δημιούργησαν εξιλαστήρια θύματα. Πρώτα οι 600.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι . Σε μια χώρα με 11 εκταμ. Πληθυσμό και 5 εκατ. Ξένους, φταίνε για όλα οι Δ.Υ. Μετά έφταιγαν οι υψηλές συντάξεις , μετά το κόστος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Όλα τα διόρθωσαν οι πολιτικοί μας ταγοί, ωθώντας έναν περήφανο λαό στην εξαθλίωση.
Για την κατάσταση της οικονομίας μας και τα σκάνδαλα κανείς υπεύθυνος δεν τιμωρήθηκε. Όλα έχουν παραγραφεί και το μόνο που μένει είναι το κόστος των εκατομμυρίων ευρώ για εξεταστικές της βουλής χωρίς αποτέλεσμα. Ένα μέτρο και μόνο θα έδειχνε ποιοι είναι οι ένοχοι, το «πόθεν έσχες». Δεν το κάνουν βέβαια γιατί θα αποκαλυφθούν οι ίδιοι!
Το μέλλον μας είναι προδιαγεγραμμένο. Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν τους «κατεστραμμένους» της «Ευρωπαϊκής Οικογένειας» μέσω ενός Ευρωομόλογου και η Ελλάδα με την έκδοση νέων Ελληνικών Ομολόγων, θα εξαγοράσει το χρέος της σε δεκαετή ομόλογα στο 70% της αξίας του. Έτσι θα μειωθεί το χρέος μας κατά 30%(αναδιάρθρωση). Οι ισχυροί του κόσμου θα εξασφαλίσουν ως αντάλλαγμα για τη «γενναιόδωρη» πράξη τους την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών για πολλά χρόνια. Για παράδειγμα η εκμετάλλευση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας, του ορυκτού μας πλούτου , των ενεργειακών μας πηγών κλπ είναι προ των θυρών από Γερμανούς , Γάλλους, Αμερικανούς και Εβραίους.
Το ζήτημα είναι αν οι λαοί έχουν τη δύναμη της αντίστασης. Η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε «κοινωνικοοικονομικό ξεπεσμό» τον ακολουθεί μια επανάσταση. Μένει να επαληθευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου