Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΣΥΛΟ Ή ΑΣΥΔΟΣΙΑ;

Η κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και για μια ακόμα φορά τα αδηφάγα ΜΜΕ πιέζουν τη διοίκηση της Νομικής και την κυβέρνηση, για την λήψη αποφάσεων, που βέβαια όποιες κι αν είναι, θα φουντώσουν το ενδιαφέρον των πολιτών και θα ανέβει η τηλεθέαση. Με στόμφο οι Πρετεντέρηδες της δημοσιογραφίας, εκπλήσσονται τάχα για το γεγονός και αναρωτούνται υποκριτικά «είναι δυνατόν 250 λαθρομετανάστες να καταλύουν το άσυλο και οι πρυτανικές αρχές να μην ζητούν την επέμβαση του κράτους»;!
Ρε εσείς μας κοροϊδεύετε; Εδώ έχει καταληφθεί η Αθήνα από ορδές δύστυχων ανθρώπων με ευθύνη των Ελληνικών Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εσείς συζητάτε για τη Νομική;
Η κατάντια αυτού του τόπου δεν προκλήθηκε μόνο από το μεταναστευτικό ή την οικονομία ή την παιδεία ή από οτιδήποτε άλλο μεμονωμένα. Πρόκειται για μια συνολική κατάσταση κατάρρευσης του πολιτικού μας συστήματος. Όλοι σκέφτονται για κάθε ενέργειά τους το πολιτικό κόστος ή την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Τι άποψη νομίζουν ότι έχει ο κόσμος της Ελλάδας και τι εικόνα έχουν για μας οι ξένοι που βλέπουν το κέντρο της Πρωτεύουσας να είναι Καμπούλ;
Σήμερα έχει καταληφθεί η Νομική, η Πλατεία Αττικής , η Ομόνοια , το Σύνταγμα κ.ά και κάποιοι «προοδευτικοί» λένε ότι πρέπει να είμαστε ανεκτική κοινωνία και να παρέχουμε σε όλους τους λαθραίους στέγη και προστασία. Εκτός απο το γεγονός ότι έχουμε ήδη ανεργία για τους νέους Ελληνες 30% και δεν μπορούμε να ζήσουμε ξένους, σε λίγο οι ισχυροί του πλανήτη , θα μετατρέψουν τους μετανάστες ή τους αλλόθρησκους, σε εσωτερικό πρόβλημα της χώρας και σε μέσο πίεσης για τα δικά τους συμφέροντα. Αν σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων εγκατασταθούν 5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε μέλλον, ούτε θα γυρίσει ο χρόνος πίσω για διορθώσεις. Είναι πρόσφατες οι σφαγές και οι γενοκτονίες σε περιοχές της Ευρώπης που για χρόνια ζούσαν αρμονικά αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι.
Κάποιοι που μονοπωλούν σήμερα τον ανθρωπισμό και κάνουν μαθήματα κοινωνικής ανεκτικότητας, δεν αντιλαμβάνονται ότι όταν η φιλοξενία γίνει ξενοφοβία , η κοινωνία θα δεχτεί το τελικό χτύπημα. Άλλο οργανωμένη και μελετημένη υποδοχή μεταναστών και άλλο ξέφραγο αμπέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου